Eget ansvar & tips

Kost


Vi rekommenderar en enkel kost, helst med stor andel ekologiska livsmedel. Mycket grönsaker gör kroppen mer basisk och underlättar rening och avgiftning. Ät en näringsrik och varierad kost, anpassad efter dina förutsättningar. Lägg märke till hur din kropp reagerar på olika födoämnen. Blandkost eller vegetariskt äter du beroende på vad som passar dig bäst. Känn vilken mat som ger dig energi och leder till god hälsa. Lär dig hur din kropp fungerar. Det finns inte en diet som passar alla, eftersom vi är så olika, men måttlighet och variation är inte fel.

Levnadsvanor


Erfarenhet visar att kroppen läker sig själv om den bara får en möjlighet. Många hälsoproblem beror inte på något grundläggande fel på kroppen, utan på hur den har blivit behandlad, pga våra levnadsvanor. Det vi kan göra för att hjälpa kroppen bli friskare är dels att stödja den med bra kost, lagom motion och tillräcklig vila (punkt 1–2–3), dels att minska belastningar (punkt 4–5) och ta bort etablerade blockeringar, slaggprodukter och lagrade gifter.

Vätska


Drick ca 1 liter ljummet vatten per 30 kg kroppsvikt och dag. Drick mellan målen och endast lite vätska i samband med måltiderna. Drick aldrig isvatten eller andra kylda drycker till maten! Kyl inte ner magen när den skall bearbeta maten, drick ljummet vatten så hjälper du i stället för att motarbeta matsmältningen. Det är också viktigt att hjälpa matsmältningen med t ex citronvatten, bitterörter och kryddor, mjölksyrade grönsaker till maten för att skapa ett naturligt försvar mot parasiter och bakterier som annars är vanliga vid för lite saltsyraproduktion i magsäcken.

Motion


Regelbunden fysisk aktivitet, helst en halvtimme per dag, är bra. Motion kan också ge utlopp för stress. Det kan vara promenad, cykling, jogging, styrketräning eller annat som du gillar. Försök att variera mellan styrka, kondition och rörlighetsträning (stretching). Gå på gym om du tycker det är roligt, annars kan du träna hemma och utomhus. Försök få in fysisk aktivitet i din vardag t ex cykla till jobbet, ta trappan i stället för hissen osv.

Sömn och vila


Se till att du får tillräckligt med sömn och vila varje dag. Det är när du sover som kroppen bygger upp och läker sig. Lägg dig inte för sent på kvällen. Gå inte direkt från teven till sängen – alla intryck kan skapa störande tankar och förhindra lugnet. Försök vila när du känner att kroppen behöver det.

Gifter


Exempel på gifter är miljögifter, giftiga kemikalier i smink, hudvårdsprodukter, rengöringsmedel, giftiga konserveringsmedel och tillsatser i matvaror (t ex glutamat, aspartam), amalgam, miljögifter, tungmetaller, giftrester i växter, kött, fisk och skaldjur. Kroppen klarar av att handskas med gifter i viss utsträckning, men blir det för mycket kan det bli hälsoproblem. Försök undvika gifter när du har möjlighet.

Droger


Bedövande eller stimulerande medel som används vid berusning. Exempel på droger är mediciner, alkohol, narkotika, koffein och nikotin. Medicinera enligt läkarens rekommendation, men minimera onödigt intag av alla droger.

Viktiga punkter

för bättre hälsa

– våra grundläggande hälsoråd

Bicom bioresonans är liksom Homeopati, akupunktur och andra behandlingsmetoder inom komplementär medicin en balanserande behandlingsmetod. Bicom bioresonans är en behandlingsmetod som är baserad på erfarenhet men vetenskapliga studier enligt svensk sjukvårdsstandard har inte gjorts och är därför inte erkänd av svensk sjukvård.

KONTAKTA OSS

    Tunbytorpsgatan 7

    Västerås

   Tel: 072-911 13 91

FÖLJ OSS

All Rights Reserved © 2017